Transport

Sektor transporta u kompaniji Almy zauzima veoma bitnu ulogu jer je to djelatnost koja je pokrenula ovu kompaniju prije više od 30 godina.

Vršimo prevoz svih vrsta tereta (rasutih, komadnih, tečnih i ostalih) kako na prostorima Bosne i Hercegovine, tako i u inostranstvu. Kompanija Almy raspolaže sa visoko stručnom i kvalifikovanom radnom snagom, kao i savremenom mehanizacijom, što je osnovni uslov za uspješnu realizaciju svih preduzetnih poslova iz oblasti transportnih usluga. Značajno je da raspolažemo vlastitim kapacitetima i mehanizacijom te pratećom infrastrukturom, odnosno logistikom, što je veoma značajan preduslov konkurentnosti i kvalitete.

Konkurentnost na tržištu održali smo kontinuiranim širenjem voznog parka koji danas u okviru kompanije Almy broji preko stotinu pedeset vozila.

Tako kompanija Almy u svom voznom parku posjeduje dvadeset vozila koji su namijenjeni za vlastite, ali i potrebe trećih lica u međunarodnom transportu.

U okviru svog uspješnog poslovanja bilježimo veliki broj država u koje se do sada vozilo, a neke od njih su Holandija, Belgija, Njemačka, Austrija, Slovenija, Italija, Španija, Francuska, Hrvatska, Srbija, Crna Gora…

Vozni park naše kompanije broji i deset vozila za transport naftnih derivata. Za ovu vrstu transporta naš najveći komitent je Hifa-Oil d.o.o. Tešanj.

Za transport i pumpanje betona posjedujemo dvadeset pet vozila.

Tri vozila za transport rasutih tereta – cisterne za cement.

Struktura kipera sastoji se od pet tegljača sa poluprikolicama, dva četveroosovinaca te tri kamiona sa prikolicama a također posjedujemo i tri Labudice za specijalni (vangabaritni) teret.

Uz sve nabrojano posjedujemo i dvadeset manjih kipera kojima vršimo besplatan transport građevinskog materijala za sve naše kupce.

Za ostale komercijalne svrhe na raspolaganju imamo dvadeset kombi i cady vozila kao i dvadeset manjih putničkih automobila.

Kvalitetnim radom, poštovanjem ugovorenih rokova i svojom poslovnošću, naša kompanija godinama slovi za vodeću kompaniju u Bosni i Hercegovini i šire. Poštivanje zadanih rokova, što je veoma značajna stavka u pružanju usluga transporta, te iskustvo i stručni kadar, postali su prepoznatljivi u pronalaženju pravih rješenja.

Naši glavni komitenti su Arcelor Mittal Zenica, Agregati i Betoni put Sarajevo, Elektroprivreda BiH, Helios Group d.o.o Čitluk, Holdina d.o.o. Sarajevo, Isowood d.o.o. Gračanica, Kantonalna bolnica Zenica, Rofix d.o.o. Ljubuški , Schenker d.o.o. Sarajevo , Termoelektrana Kakanj, HIFA-OIL d.o.o. Tešanj te mnogi drugi.

Profesionalan i odgovoran odnos prema poslu, kao i pružanjem usluga na najvišem nivou, samo su neke od garancija Vama da će saradnja sa kompanijom Almy predstavljati pravo zadovoljstvo.

kontakt
Emir Horozović dipl. ing.
Direktor sektora
transport@almy.ba
+387 32 446 041
+387 32 446 041
+387 60 3196 570
Adnan Bišić dipl. ing.
transport@almy.ba
+387 32 446 320
+387 32 446 321
+387 61 475 369
Nejra Durak dipl. ing.
transport@almy.ba
+387 32 446 320
+387 32 446 321
+387 60 3196 571