O nama

Kompanija Almy d.o.o. osnovana je davne 1989. godine kao privatno preduzeće porodice Begić. U ovih četvrt stoljeća uspješno poslujemo na teritoriji Bosne i Hercegovine, te predstavljamo sinom za poslovni uspjeh.

logotipu naše kompanije dominantna je oznaka – red po red ozida sa krovom, što slikovito pokazuje da naši stručnjaci i uposlenici grade, stvaraju i praktično svaki novi radni dan obogaćuju novim vrijednostima.

Nastanak samostalne djelatnosti porodice Begić počeo je još sedamdesetih godina kada je gospodin Ismet Begić u svijet biznisa krenuo kao samostalni autoprijevoznik, što je u tadašnje vrijeme bio jako riskantan poduhvat. Zahvaljujući promjenama u strukturi tadašnje vlasti krajem osamdesetihtih godina uspijeva osnovati preduzeće za proizvodnju, transport i trgovinu pod nazivom Almy. U preduzeću je bilo uposleno petnaestak radnika,raspolagalo se sa nekoliko kamiona, te manjim pogonom za proizvodnju betonske galanterije.

Jasna vizija menadžmenta, predanost i profesionalan pristup uposlenih prema poslu, doprinijeli su da preduzeće Almy izraste u kompaniju  koja slovi za bosanskohercegovačkog lidera u proizvodnji betona i betonske galanterije. Posjedujemo vlastite pogone za proizvodnju betona u Sarajevu, Zenici i Zavidovićima, koje su opremljene najmodernijom tehnologijom, sukladnom evropskim standardima. Osim proizvodnje, djelatnost kompanije je usmjerena i na trgovinu, transport roba i ugostiteljstvo. Trgovinske aktivnosti uključuju veleprodaju i maloprodaju naftnih derivata, veleprodaju i maloprodaju ulja, maziva i guma, te veleprodaju i maloprodaju građevinskih materijala i srodnih proizvoda.

Danas kompanija Almy broji preko tri stotine uposlenih sa naglaskom na mladi i visoko obrazovani kadar. Znatna sredstva investirana su u infrastrukturu tako da kompanija Almy posjeduje preko 10 poslovnih objekata sa preko 50.000 m2 zatvorenog poslovnog prostora i preko 20.000 m2 skladišnog prostora, tri bau centra i više skladišta građevinskog materijala, 5 benzinskih pumpi u Zenici, Zavidovićima i Sarajevu i motel Almy u Zenici, šest betonskih baza kao i najveću fabriku betonske galanterije u Bosni i Hercegovini. Mehanizacija naše kompanije broji preko 150 kamiona za prijevoz svih vrsta tereta, te dvadesetpet manjih komercijalnih vozila. Uz sve navedeno uspješno smo sagradili novu fabriku za proizvodnju praškastih materijala, boja i fasada pod brendom BAUMY.

Ono po čemu se kompanija Almy još razlikuje od ostalih preduzeća jeste veliki broj poslovnih partnera koji su u nama prepoznali sigurnog i odgovornog poslovnog partnera, a neki od njih su SHELL, ALPET, PIRELLI, HIFA OIL, CEMEX, LUX, MAKITA, IGM, 3E, BOSCH, VARTA, RIGIPS, KRONO, VALDOM, FRAGMAT, KASTAMONU, AKFIX te mnogi drugi. Ipak, naša najveća vrijednost je vrhunski educirani i motivirani tim uposlenika koji pokreće našu kompaniju i koji na prvo mjesto stavlja povjerenje i zadovoljstvo naših kupaca.

Kako bi zadržali lidersku poziciju na tržištu, a samim tim sačuvali i povjerenje naših kupaca, u martu 2004. godine uspješno smo implementirali evropski sistem upravljanja kvalitetom i okolišem prema standardu ISO 9001:2000 te je 2008. godine uslijedila i recertifikacija sistema prema standardu ISO 9001:2008. Na taj način zadovoljstvo naših potrošača stavljeno je  u fokus poslovanja kompanije,  što podrazumijeva:

  1. Konstantan rast proizvodnje i prometa
  2. Rast zadovoljstva kupaca
  3. Održavanje liderske pozicije na tržištu

Kompanija Almy d.o.o. Zenica i brend ALMYBETON® dobitnik je prestižnog certifikata o fabričkoj kontroli proizvodnje betona izdat od strane GIT-ovog instituta za građevinarstvo, građevinske materijale i nemetale iz Tuzle.

Kompletna tvornička proizvodnja se obavlja prema novim BAS standardima koji su usklađeni prema EU normama: BAS EN 206-1:2002, BAS EN 206-1/A1:2006 i BAS EN 206-1/A2:2007. GIT institut za građevinarstvo, građevinske materijale i nemetale, kojeg je ovlastio BATA institut da vrši certificiranje proizvodnje i proizvoda od betona prema novom BAS standardu, proveo je detaljan pregled betonare. Fokus su stavili na provjeri kontrole kvalitete i pružanju usluga kupcu. Naša kompanija dobitnik je QUDAL – Quality zlatne medalje za proizvodnju betona i betonske galanterije.

DIGITAL QUALITY CERTIFICAT – QUDAL QUDAL – QUality meDAL Construction istraživanja (http://qudal.com) švicarske kuće ICERTIAS (http://icertias.com) mjere isključivo iskustvo, mišljenje i percepciju potrošača o ponuđačima koji nude apsolutno najvišu razinu kvaliteta.

QUDAL – QUality meDAL je zlatna medalja koju nose oni proizvodi i usLuge koji su apsolutno najkvaliteniji, prema mišljenju potrošača (ispitanika), neovisno o njihovoj cijeni.

U središtu naše poslovne filozofije uvijek je čovjek. Svojim sveukupnim djelovanjem nastojimo biti društveno odgovorna kompanija, spremna da svojim poslovanjem, odnosom prema zajednici, okolišu, našim kupcima i partnerima, budemo primjer odgovornosti, uspješnosti i poslovanja u najboljem poslovnom duhu.

Kroz više od tri desetljeća poslovanja veliki značaj pridajemo zapošljavanju mladih, obrazovanih kadrova, stipendiranju učenika i studenata, a također doprinosimo lokalnoj i široj zajednici kroz sudjelovanje u različitim društveno angažiranim projektima, te se pojavljujemo kao sponzor ili donator u kulturnoj, sportskoj i vjerskoj oblasti.

Kompanija Almy svoje poslovanje, kao i partnerske odnose, usklađuje prema ISO standardima, koji garantiraju kvalitetu proizvoda i usluga. Sve navedeno je garant Vaše sigurnosti i zadovoljstva u poslovanju sa našom kompanijom, te stoga ponosno poručujemo svojim budućim partnerima i kupcima „birajte najbolje, kompanija Almy…