Uslovi korištenja

Poručivanjem proizvoda sa web trgovine Almy prihvaćete sve uslove koji su ovdje navedeni:

 • Almy.ba se obvezuje na isporuku svih proizvoda prikazanih na web trgovini u originalnim, neotvaranim pakiranjima, sukladno narudžbi kupca na adresu koju kupac navede narudžbi ili u svom korisničkom računu.
 • U slučaju nemogućnosti isporuke traženih artikala almy.ba će vratiti sva uplaćena sredstva kupcu na račun s kojeg je primljena uplata.
 • Svaki namjerni pokušaj lažnog predstavljanja ili korištenja tuđe kredine kartice biće prijavljen nadležnim organima.
 • Svi proizvodi koji se nalaze na almy.ba stranicama ekskluzivno su pravo ALMY d.o.o. Zenica ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. BILO KOJI VID KOPIJE, DISTRIBUCIJE, PRIJENOSA, OBJAVLJIVANJE, POVEZIVANJE, DUBINSKO POVEZIVANJE, ILI MIJENJANJE NA DRUGI NAČIN MATERIJALA OVIH INTERNETSKIH STRANICA BEZ IZRIČITOG PISMENOG ODOBRENJA PREDUZEĆA ALMY d.o.o. Zenica STROGO JE ZABRANJENO! Kršenje Općih uslova poslovanja i korištenja može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.
 • Reklamacije na proizvode priznajemo samo ako su upućene u roku 48 sati od primitka paketa i ako nam vratite artikal sa originalnom ambalažom. Ako je sve po pravilima kupcu nudimo zamjenu artikala ili povrat novca.
 • Kompanija ALMY d.o.o. Zenica zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uslove korištenja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga, savjetuje Krajnje korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Uslovima korištenja i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi ostali informisani o takvim promjenama.
 • Kompanija ALMY d.o.o. Zenica nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na stranicu. ALMY d.o.o. Zenica zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da je neprikladan.
 • Korisnik može svoje upite, komentare, sugestije, prigovore poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a ALMY d.o.o. Zenica će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.
 • Web stranica koristi tehnologiju Cookies za prepoznavanje korisnika. Prihvatanjem uslova korištenja prihvatate i da ALMY d.o.o. Zenica može u komunikaciju sa vama da koristi Cookie.
 • Cijene su izražene u Konvertibilnim markama (BAM), uz uračunat PDV.
 • ALMY d.o.o. Zenica će prema odluci Uprave kompanije, periodično stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju.
 • Ti proizvodi će biti dostupni pod jednakim uslovima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, ciljane skupine. Uslovi akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i dr.
 • Nakon proteka roka akcijske prodaje, ALMY d.o.o. Zenica neće primati nove narudžbe po uslovima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.
 • ALMY d.o.o. Zenica će preduzeti sve potrebne mjere i angažovati sve potencijalne resurse kako bi ispunio u primjerenom roku isporuku naručenog proizvoda. U slučaju da ALMY d.o.o. Zenica nema na raspolaganju naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca i ponuditi mu mogućnost kupovine proizvoda koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. ALMY d.o.o. Zenica otklanja odgovornost za posljedice opisane izvanredne situacije.
 • Za uplate na žiro račun, proizvodi se isporučuju tek nakon što uplatu proknjižimo (prema izvodima iz banke - u pravilu, sljedeći radni dan)
 • Ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom.
 • U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga, ALMY d.o.o. Zenica ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda.
 • Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi direktne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.

Korištenjem ove web stranice ili usluge koje Vam nudimo, smatramo da ste saglasni sa svi uslovima, kako usluga, tako i onim vezanim za privatnost.

Hvala Vam na ukazanom povjerenju!