Benzinske pumpe

Posjedujemo pet benzinski pumpi, dvije u Zenici, dvije u Zavidovićima i jednu u Sarajevu, dva terminala naftnih derivata u Zenici i Sarajevu kao i skladište lož ulja.

Oficijelno prvi ISOMAX partner je kompanija Almy d.o.o Zenica!

Hifa Oil kao najznačajniji privatni distributer naftnih derivata, ne samo u BiH, nego i šire u Decembru protekle godine je na tržište plasirala svoj novi brend aditiviranog goriva pod nazivom ISOMAX. S tim u vezi, oficijelno je ostvareno i prvo partnerstvo sa benzinskim pumpama kompanije Almy d.o.o. na kojim, možete pronaći ISOMAX gorivo (dizel i benzin).

ISOMAX aditivirano gorivo kompanije Hifa Oil kreirano je u saradnji sa Francuskom naftnom kompanijom Total – četvrtim najvećim proizvođačem nafte u svijetu. Gorivo je razvijeno tako da se njegovom upotrebom postiže idealan omjer snage i potrošnje te samim tim produžava radni vijek motora čak i u ekstremnim uslovima, kao što su velike hladnoće.

Prednosti ISOMAX goriva su:

ISOMAX Benzin:

 1. Održava sistem za dovod goriva čistim i efikasno sprečava nastanak naslage na karburatoru, brizgaljkama, ventilima i usisnim razvodnicima, uključujući motore sa direktnim ubrizgavanjem.
 2. Otklanja postojeće naslage (“clean-up” efekt > 40%).
 3. Poboljšava vozna svojstva (lakši start i rad u praznom hodu, manje neravnomjernog rada i problema kod ubrzavanja).
 4. Štiti sistem dovoda goriva od korozije.
 5. Omogućuje električnu provodljivost benzina (nema elektrostatičkog pražnjenja tokom transporta)
 6. Sprečava pojavu ljepljenja ventila.
 7. Produžuje radni vijek motornog ulja.
 8. Smanjuje troškove održavanja vozila.

ISOMAX Dizel:

 1. Održava mlaznice za ubrizgavanje čistim i uklanja postojeće naslage (‘clean-up’ efekt)
 2. Zadržava originalni dizajn i efikasnost spreja goriva u komori za sagorijevanje
 3. Sprječava nastajanje unutarnjih naslaga kod dizelskih ubrizgavača (Internal Diesel Injector,Deposits - IDID, lacquering).
 4. Štiti sistem goriva od korozije.
 5. Povećava oksidacijsku stabilnost biodizela i poboljšava filtrabilnost.
 6. Znatno smanjuje tendenciju pjenjenja dizel goriva.
 7. Održava sposobnost odvajanja voda/gorivo.
 8. Produžuje radni vijek motora, poboljšava vozna svojstva vozila i smanjuje troškove održavanja vozila.
 9. Sprječava povećanje potrošnje goriva sa vremenom i štetne emisije
 • Naftni derivati – Na benzinskim pumpama možete sipati samo najkvalitetnija ekološki prihvatljiva goriva vrhunskih performansi. Također možete sipati i visoko kvalitetetni LPG – auto plin 100% PROPAN!
 • Lož Ulje – LUEL – Vršimo prodaju i distribuciju lož ulja (LUEL EURO) građanima na cijelom područiju BiH. Za veće količine vršimo i besplatan prijevoz te odobravamo određene popuste.
 • AdBlue – Uz najkvalitetnija goriva na benzinskim pumpama Almy u Zenici možete točiti i najkvalitetniji AdBlue koji posjeduje potrebne ateste i certifikate.
 • Almy Marketi – Namijenjeni svima koji žele „usput“ kupiti neku grickalicu, osvježavajući napitak, sladoled, cigarete ili nešto za ličnu higijenu. U ponudi imamo i rezervne dijelove za Vašeg ljubimca, gume, sijalice, brisače, sve vrste tečnosti, filtere, ulja i maziva i još mnogo toga. Naši marketi su Vam dostupni 0-24h te se u nas možete pouzdati. Svratite i kupite sve što vam treba za ugodnije i zabavnije putovanje!
 • Almy Caffe – Pri našim benzinskim pumpama posluju moderni kafei u kojima se možete odmoriti i osvježiti raznim napitcima, sladoledom ili našom jedinstvenom „coffee2go“ – kafom za ponijeti. Ne propustite probati naše delikatesne sendviče!
 • Coffee2Go – „Kafa za ponijeti – coffe2go“ Vas čeka na našim benzinskim pumpama. Za sve naše kupce koji žele kvalitetnu kafu, a pri tome ne žele gubiti svoje dragocjeno vrijeme, nudimo sve vrste kafa za ponijeti.
 • Samouslužna autopraonica – Moderno opremljena samouslužna autopraonica koja se nalazi uz BP Almy Zenica 2, sa 3 box-a za pranje i radnim vremenom od 0-24h.
 • Mjenjačnice – Uz naše benzinske pumpe Zenica 1 i Zavidovići 1 a u saradnji sa ASA Banka d.d. Sarajevo posluju i mjenjačnice koje vam stoje na raspolaganju 0/24h.
 • Motel & Restoran – Neposredno uz BP Almy Zenici 1 nalazi se savremeno opremljen Motel i Restoran Almy koji predstavlja idealno mjesto za odmor. Motel posjeduje dva restorana te prostranu ljetnu baštu koja podsjeća na starobosansku avliju. U restoranima se služe tradicionalna bosanska jela, jela iz krušne peči kao što su pizze i kalcone, jela sa roštilja i ražnja kao i raznovrsna jela moderne evropske kuhinje. Posebno izdvajamo iz ponude naše čuvene pizze, palačinke i svježe cijeđene prirodne sokove.

Više informacija o našem motelu možete pronaći na sljedećem linku link.

Autopraonica

Kompanija Almy posjeduje dvije samouslužne autopraonice. Prva se nalazi u Zenici pri BP Almy Zenica 2 na adresi Rčice b.b. Druga samouslužna autopraonica se nalazi u Sarajevu pri BP Sarajevo na adresi Bojnička br. 62 Ilidža.